The Vampire Diaries RPG Forum
Добре дошъл в най-добрия РПГ форум посветен на сериала "Дневниците на вампира". Любов, мистерии, убийства и кръв - потопи се в един истински вълшебен свят, изпълнен с опасности. Очакваме те.
welcome!
Форумът е направен по основните идеи от сериала Дневниците на вампира. Главните герои са взаимствани от него, но историите им могат да бъдат променяни по всякакъв начин. Действието се развива в малкото градче Мистик Фолс. Сайтът е създаден за забавление и усъвършенстване на творческите способности. Всички тук сме много приветливи и ви приканваме да се присъедините към нашето голямо свръхестествено семейство.
Вход

Забравих си паролата!

Latest topics
Гласувайте за нас
BGtop
Гласувай за мен в BGTop100.com
Гласувайте за моя сайт в БГ чарт
Брояч
free counters
Кой е онлайн?
Общо онлайн са 23 потребители: 3 Регистрирани, 1 Скрит и 19 Гости :: 1 Bot

anon, Jennifer ♥, Елизабет Джак Дарк

Най-много потребители онлайн: 127, на Вто Дек 11, 2012 4:22 pm

Ценни магически вещи!

Страница 2 от 2 Previous  1, 2

Go down

Ценни магически вещи!

Писане by Изaбелa on Чет Окт 20, 2011 3:44 pm

First topic message reminder :

Понеже в "Дневниците на вампира" има специални, рядко срещани предмети, които често са част от заклинания или просто са ключови за развитието на действията, решихме справедливо да ги разпределим из потребителите във форума. По надолу са изброение повечето от ценните в сериала предмети (скоро ще бъдат добавени и още). За да получите един от тях най-напред трябва да имате над 500 мнения. Можете да притежавате само един от тези предмети. За да получите един от тях трябва да ми пишете лично съобщение, в което да отговоряте на следните въпроси, подробно и описателно.
1. Откъде героят ви се е сдобил с тази вещ?
2. Знае ли за способностите `и?
3. За какво я е използвал?
4. За какво смята да я използва в бъдеще?
Ако отговорите на въпросите ви не са достатъчно основателни, предметът няма да ви бъде даден.

Ако взимате нещо просто ей така, за да го притежвате и нямате ясно очертана и конкретна история, където да бъде включено, то няма да ви бъде дадено. Никой друг освен собствениците посочени тук, не може да притежава този предмет, затова ако някой друг напише за притежанието му в рп, можете да се обърнете към мен. Ако след като сте получили някой от предметите, го дадете на някой друг, задължително трябва да ме осведомите.

В профилите ви ще бъде отбелязано съответно кой предмет притежавате!

Ето ги и тях:


Устройството.
При активирането му всички вампири и върколаци (без древните и инфектираните) получават болезнено силно главоболие, гърчове, припадъци.


Компасът.
Компасът винаги сочи в посоката, където има вампир. Не действа при древни.


Семейната книга на Петрова.
В нея е описана историята на рода Петрова.


Дневника на Джон Гилбърт.  
В него са записките на Джон Гилбърт относно вампирите.


Камата и праха от вековното дърво.
Единственият начин да се убие първороден вампир е с помощта на тази кама, потопена в праха от многовековно дърво. Докато камата е в тялото на древния, той ще остане мъртъв. Ако бъде забита в него от друг вампир, въпросният вампир умира.


Лунния камък.
Чрез него се осъществява заклинанието, чрез което Клаус може да се превърне в хибрид.


Огърлицата на първородната вещица. 
Чрез нея и специално заклинание, можете да се свържете с духа на първородната вещица, направило заклинанието, което тежи върху Клаус.


Талисмана на Бенет.
С негова помощ се отваря гробницата.


Гримоарът на Емили Бенет.


Заешко Краче.
Щом го докоснеш веднъж му ставаш притежател. Докато е в теб, притежаваш огромен късмет, но всеки, при когото се е озовавало в крайна сметка го изгубва. Щом го изгуби обаче късметът се обръща срещу него. Случват му се всякакви нещастия, докато в крайна сметка... не умира. Единственият начин да прекратиш проклятието е да го унищожиш.


Tiamat Coin.
Когато пуснете монетата във фонтан и си пожелаете нещо то се изпълнява дословно. Всяко следващо желание, отправено там с монета се изпълнява. Но всичко си има някаква цена, за да се запази балансът. Единственият начин да бъде прекратена магията е човекът пуснал монетата във фонтана да я извади. Всички желания ще бъдат отменени тогава.


Огледалото Еиналеж
Специален вид огледало, което показва най-голямата ти мечта. То е много голямо и има златна рамка. На него пише "Erised straeh ruoy tub ,ecaf ruoy ton wohs i.", което значи на обратно - аз не показвам лицето ти, а най-голямото желание на сърцето ти.


Хитроумната карта. - Кардам.
Магически предмет, който се използва за да показва територията на Мистик Фолс и хората в него или около него. Също така показва и тайните тунели в Мистик Фолс, някой от които не работят. За да се разкрие картата трябва да се каже "Искрено се заклевам, че ще правя пакости". Скриването става като се каже : "Пакост извършена".


Времевърт
Малък часовник, с който можеш да пътуваш назад във времето. С всяко завъртане те връща по един час назад. Трябва да се използва изключително внимателно защото може да предизвика сериозни бедствия.


Кутията на Пандора.
Кутията на Пандора според древногръцката митология е кутия, в която Епиметей приема като дар от Зевс и която Пандора отваря. В нея се оказват затворени нещастия, злини и болести. Когато Пандора я отваря, те всички излизат навън. Само Надеждата остава вътре.
Ако попадне в ръцете на някого и той я отвори всички нещастия се изливат върху него.


Камъкът на живота.-Elena Gilbert.
Чрез този камък можете да върнете някой страшно скъп наш роднина или приятел от мъртвите. За да го направите трябва да заввъртите камъка на пръстена, който е върху ръката на човека чиито роднини трябва да бъдат върнати. През това време той трябва да си мисли за дадения човек, за да се получи.


Зъб от базилиск.
Отровата на този зъб е смъртоносна. С него можете да убиете когото си поискате, освен древните. / инфектирани може. /
Преди да умрете ви се вие свят и не знаете къде се намирате, това обикновено действа за около 3 минутки. Единственото лечение са сълзи от феникс, но те могат да бъдат полезни само през тези 3 минути на безсъзнание. Иначе - създанието умира.


Загасителя.
Чрез него можете да „заграбите“ всяка една светлинка от дадената стая, в която се намирате и по-късно да я върнете там или на друго място. Загасителя изглежда като проста запалка.


Многоликова Отвара.- The O’Konoel.
Чрез тази отвара вие можете да приемете формата на друго създание, човек или така нататък. Можете да приемете формата на котка или пък на просто обикновен човек. Или на върколак. Действа само за 1 час, така, че трябва да сте внимателни и бързи, за да постигнете целта си. Тя е готова, единственото, което трябва да добавите е някаква част от създанието. Например косъм или нокът. Цялата отвара е за едно използване, а за направата на нова ви трябва вещица/вещер, която/йто знае как се прави.


Колието на истината.  
Докато някой носи това колие, никое друго същество не може да го излъже, независимо дали е древен, инфектиран или дарбата му е, че не му действат други дарби. То не те кара да казваш истини, които не искаш, а просто не ти позволява да изричаш лъжи. Също така можеш и да премълчаваш. Важното е, че всичко, което изричаш, докато говориш с човека, който го носи, е истина.


Пеперуда на Желанието.
Докато пеперудата стои в клетката си, можете да и нашепнете най-съкровеното си желание, и щом я пуснете на свобода, тя ще го изпълни и никога повече няма да се върне.


Любов в шишенце.
Мощен елексир, който можете да използвате, за да накарате някого да се влюби във вас или в друг човек. Действа на всички същества.


Елексир на забравата.
Изпивайки го можете да забравите определен спомен, период от време, човек, събитие, случка и т.н.


Прах на смъртта.
Четири шишенца пълни с Прах на смъртта. Във всяко едно от тях има количество достатъчно да убие само едно същество. Всяко едно от четирите е предназначено за различна раса - Хибрид, Инфектиран, Древен и Вампир.


Книга с всички отвари.
В книгата са описани всички възможни отвари и заклинания, които вещиците могат да използват.


Цветовете на съществата.
Когато камъкът се доближи до някакво свръхестествено същество, цветът му се променя. При вампири е червен, върколаци - син, хибриди - зелен, инфектирани - бял, древни вампири - лилав, призраци - черен.


Veritaserum.
Когато някое същество пие от този елексир, то е принудено да казва само истината и не е способно да лъже, докато системата му не се пречисти от него.


Жива вода.
Може да излекува всякакви наранявания при всички същества.


Отвара за красота.
Една капка от отварата може да вдъхне приказна красота на всяко едно същество.


"Истината боли" - отвара. 
Ако течността в бутилката, се докосне до плътта на което и да е същество, тя прогаря кожата, изписвайки най-срамната тайна на този човек, нещото, което се опитва да скрие, от което се срамува, което се опитва да забрави. Белегът няма как да бъде заличен.


Вдъхващ тяло на духовете.
Всеки призрак, носещ пръстена, се сдобива с тяло, видимо за всички други.


Амулетът.
Амулетът предпазва притежателят му от отрицателната енергия и подсилва жизнените му сили.


Въпросникът. - Сайръс Гримел.
Когато напишеш някакъв въпрос в книгата, тя автоматично изписва отговора ѝ.


Розов прах.
Когато притежателят му поръси някого с прахта, може да види скритите желания на този, който е поръсил.


Зарчетата на съдбата.
Когато разклатиш шишенцето, зарчетата са способни да пренаредят съдбата ти и да я направят такава, каквато винаги си искал да бъде.


Магическата пръчка.
Който я притежава може да изпълнява заклинания, независимо дали е магьосник или не.


Огледалното топче.
Когато някой се огледа в топчето, то може да му създаде двойник, който да живее 24 часа.


Soul Taker - Амелия Понд
(по идея на Rosalie Lavoie)
Това е нещо,като лампа,но в нея има нещо магическо.Когато отворите лампата излиза светло син дим,който се разпространява из стаята и кара всеки да смени тялото си.За това е и Взимане на душата един вид,но с разменени тела.Можеш да се върнеш в собственото си тяло,когато всички,които са си разменили телата направят по едно добро и едно лошо дело.


Ловец на сънища.
Когато притежателят му сънува кошмар, ловецът улавя лошия сън в себе си и може да го запази до три дни. Чрез този предмет, притежателят му може да влиза в чъждите сънища.


Любовна ефира
Ако някой усети миризмата от бутилката, той ще бъде омаян от притежателя ѝ за 48 часа.


Отровата на Дявола
Когато притежателят на отварата я изпие, той може да поиска от Луцифер да изпълни и най-тъмното му желание, без да му дава нищо в замяна.


Сълзите на Феникса.
Можеш да възкресиш някого с тях, като му дадеш една капка от тях.


Кръв от еднорог.
Може да те поддържа жив дори да си на прага на смъртта.


"Изпий ме."
Дава магически сили за 24 часа след като се изпие една глътка от него.


Руни за викане на духове.
Които ги притежава може да вика духове с тяхна помощ.


Магически прах.
Стига да имаш "щастливи мисли", след като се поръсиш с него, ще можеш да се телепортираш на на всяко едно място, което пожелаеш.


Сърце в бутилка.
Ако капнеш в шишенцето капка кръв на някой, сърцето ще я попие и той веднага ще се влюби в теб.


Ключът на тайните.
Ако имаш обща тайна с някого, тя е "под ключ" и остава скрита, докато един от двамата не умре.


Камъни на настроенията.
Всеки камък изразява определено настроение. Този, които го носи (някъде в себе си, по дрехите си, като бижу) през цялото време е зареден с това чувство.


"Приятелство без граници." - Изабела

Когато двама човека притежават по едно от топчетата и пожелаят да са заедно по едно и също време, независимо колко далеч се намират един от друг, мигновено ще ги събере на едно и също място.


Въртележката.
Завъртиш ли я наляво - те изпраща в миналото, завъртиш ли я надясно - те изпраща в бъдещето.


Ключовете.
Всеки път, когато героят ви е изправен пред избор, може да зададе въпроса си към вълшебните ключове. Във всеки един от тях се съдържа решение на проблема, като героят предварително не знае какви са те. Изтегля ключ на сляпо и изтегля определено решение на проблема, което след това убезателно се случва.


Потисника.  
Ако камъкът е у вас можете да потиснете дарбата на съществото срещу вас.


Противоотвара.
Спира действието на всеки друг магически предмет.


Часовникът.
Ако превъртиш стрелките назад - ставаш по-млад, а ако ги превъртиш напред - ставаш по-стар за 24 часа.


Пишещата машина.
Когато някой застане пред пишещата машина, тя започва да описва бъдещето му.


Отвари за хибриди.
Една отвара съответства на един вид хибрид и може да го убие. (от ляво-надясно: Вампир&Върколак ; Вампир&Вещица ; Върколак&Вешица)


Пътешественика във времето.
Когато стрелките на часовника отиват напред, отивате в бъдещето и обратното, когато отиват назад, се връщате в миналото.


Омагьосано бижу.
След като притежателя на омагьосаното бижу умре, душата му се затваря в него, докато не попадне в нечии ръце. Тогава душата му обладава чуждото тяло, а собственика му става подвластен на душата.


Maгически портал.
Създава връзка между два свята, която позволява на собственика спокойно да преминава от единия в другия, но само за няколко часа.


Кървавият кристал.
Дава възможност на своя притежател да се вземе на външния вид на всеки, чиято кръв кристала е докоснал.


Лековитият тотем.
Всеки кристал подпомага на душата да се възстанови, а на болните - да се излекуват.


Отвара на истината.
Който я изпие веднъж, казва истината завинаги.


Прокълнатия медальон.
Който го носи е обречен да бъде нещастен. След известен период медальона започва да пречупва душата му и го превръща в зло и отмъстително същество.


Подарено време.
Когато някой умира, чрез него може да удължи живота си с няколко часа.


Преобразователят.
Има силата да промени същността на предметите.


Спи спокойно.
Онзи, който я изпие, заспива дълбок сън, траещ 24 часа.


Отвари на живота.
Едната отнема, а другата дава. Изглеждат напълно еднакво на външен вид, затова е невъзможно да се различат на пръв поглед. Малката кристална топка с числа определя периода след който отровата от едното шишенце да подейства.


Магическият пръстен.
Този пръстен защитава вампирите от слънцето и предупреждава за опасност като променя цвета на бледо лилаво.


Магическата огърлица.
Когато го сложиш за известен период от време не чувстваш умора, болка, страх и др.


Магическата книга. - Charlotte Petrova.
Всеки път преди да отвориш тази книга си пожелаваш нещо и когато я разгърнеш отново, това нещо е в нея.


Пръстенът на любовта
Всеки, който го носи е неустоим за околните.


Последната промяна е направена от Изабела на Пет Авг 17, 2012 10:09 am; мнението е било променяно общо 50 пъти
trust no man. fear no bitch.

Изaбелa
Изaбелa
Admin
Admin

Брой мнения : 21875
Рожден Ден : 27.09.1256

http://vampirediaries-rpg.forumotion.com/

Върнете се в началото Go down


Re: Ценни магически вещи!

Писане by Queеn Infеcted. on Нед Юли 20, 2014 7:22 pm

Нови ценни магически вещи:НАПУКАНАТА СНИМКА.
Дава правото на притежателя си да промени възрастта си на тази, на която е изобразен. Снимката е омагьосана и всеки път показва различно изображение. Ако в моментът на заклинанието, въпросният й притежател не е на нея, умира.
CAT CANDLE.
Притежателят й щом запали свещта се превръща в котка и обратно- щом тя се загаси- възвръща нормалната си форма. Ако свещта догори щом е в котешка форма само вещица може да върне истинската му.
ЛАВАНДУЛОВ СИРОП.
Има лечително действие срещу какъвто и да е бил вид болест. Лекува Инфектирани, премахвайки болестта "живот"- тоест връщат старата си раса.

БУРКАНЧЕ С МЕЧТИ.
При скъсване на листче от буркана с написано нечие име от едната страна и желание от другата- то се сбъдва.

ТЕНЕКИЕН ДУХ.
Притежателят на този предмет има право на едно желание.

ЛУНЕН КРИСТАЛЕН КОМПЛЕКТ.
В комплекта за магия са включени всички необходими кристали, билки и и отвари за лунни заклинания.

ЦИГАРАТА НА СПОМЕНИТЕ.
Връща спомени, които са били изтрити от паметта.


Последната промяна е направена от Luciа MagQueеn. на Сря Авг 06, 2014 3:18 am; мнението е било променяно общо 3 пъти
High....

Queеn Infеcted.
Queеn Infеcted.
Admin
Admin

Брой мнения : 16756

http://vampirediaries-rpg.forumotion.com/forum

Върнете се в началото Go down

Re: Ценни магически вещи!

Писане by Кристин Рейнс on Чет Юли 24, 2014 3:21 am

Може ли да взема Напуканата снимка?
You can try to run away, we`ve got to save desire
If this thing is meant to be
just let your spirit free

Кристин Рейнс
Кристин Рейнс
mod
mod

Брой мнения : 25758

Върнете се в началото Go down

Re: Ценни магически вещи!

Писане by Queеn Infеcted. on Чет Юли 24, 2014 3:30 am

Готова си =))
High....

Queеn Infеcted.
Queеn Infеcted.
Admin
Admin

Брой мнения : 16756

http://vampirediaries-rpg.forumotion.com/forum

Върнете се в началото Go down

Re: Ценни магически вещи!

Писане by Amelia Shepherd. ♠ on Вто Авг 05, 2014 4:44 pm

Може ли да взема Лавандуловият сироп?
Amelia Shepherd. ♠
Amelia Shepherd. ♠
Ангел.
Ангел.

Брой мнения : 1992
Рожден Ден : 25.06.1998

Върнете се в началото Go down

Re: Ценни магически вещи!

Писане by Queеn Infеcted. on Сря Авг 06, 2014 3:19 am

Готово =)
High....

Queеn Infеcted.
Queеn Infеcted.
Admin
Admin

Брой мнения : 16756

http://vampirediaries-rpg.forumotion.com/forum

Върнете се в началото Go down

Re: Ценни магически вещи!

Писане by Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Страница 2 от 2 Previous  1, 2

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите